8600, Siófok, Szépvölgyi utca 2.
Igazgatói iroda: 06-84/ 317-562, Gondnoki iroda: 06-84/ 311-865
Fax: 06-84/ 311-865, E-mail: gondnokiroda@invitel.hu

Szabadidős tevékenységek

Hittan: 1-8. osztályig helyben Kézműves szakkör:
1-4. osztályig
Dramatikus színjátszás: (Turbó Csiga Csoport)1-8. osztályig Gyermektorna: 1-4. osztályig
Gyógytestnevelés: 1-8. osztályig RSG (Ritmikus Sportgimnasztika) 1-8. osztályig
Aerobic: 1-4. osztályig Karate: 1-8. osztályig
Focilabda: 1-8. osztályig Góliát FC focilabda: 1-8. osztályig
Kosárlabda: 1-8. osztályig Kéziladba: 1-8. osztályig (egyesületi)
Röplabda: 1-8.osztályig igény esetén Asztalitenisz: 1-8 osztályig
 

Sportolási lehetőségek – interjú Lajos bácsival

A Beszédes József Általános Iskolában kérdeztük Pápai Lajost, Lajos bácsit, egyik testnevelés oktatónkat, az iskola sportolási lehetőségeiről, aki szívesen válaszolt kérdéseinkre.

Kérdésünkre elmondta, hogy iskolánkban elsőtől kezdve többféle sportolásra is lehetőség van. Így alsóban a gyerekek választhatnak gyermektorna, ritmikus sportgimnasztika (RSG), aerobic, karate, focilabda (kétféle lehetőség: iskolai vagy Góliát FC), kosárlabda, egyesületi szinten kézilabda s igény esetén röplabda közül. A felső tagozaton ezek közül a focilabda, a kosárlabda és a kézilabda folytatható, illetve a már említett röplabda igény esetén.

Az iskolában tanuló diákok részére rendszeresen házi labdarúgó- és kosárlabda-bajnokságokat, a kisebbek részére pedig diákolimpiai rendezvényeket szerveznek. Természetesen iskolák közötti (városi), illetve megyei és országos sportrendezvényeket is szoktak tartani, például labdarúgásból, kosárlabdából illetve diákolimpiát, melyeken általában jó eredményeket szoktunk elérni.

Régebben az iskola kiemelkedett atlétikából, mostanában inkább a fociban és a kosárlabdában érünk el szép eredményeket.

Legszebb eredményeink a volt negyedikesek focicsapata, akik országos 5. helyezést értek el, illetve a képen látható tavalyi nyolcadikosok, akik kosárcsapata megyei második lett.

Iskolánkból egyre többen tanulnak tovább sport-, illetve tánciskolákban, évente 2-3 tanuló, míg régebben maximum egy ember ment ilyen pályára. Az iskolából már kerültek ki híres sportolók, mint például Tusori Richárd focista.

Az iskola újonnan parkettázott tornacsarnokkal rendelkezik, mely alkalmas színvonalas kosárlabda-meccsek s egyéb nagyszabású rendezvények lebonyolítására. Ezen kívül van még két kültéri focipálya is.

Ettől eltekintve az iskola közepesen felszerelt sporteszközökből.

Jó sportolást mindenkinek!

 

 

Az iskola orvosa: Dr. Hamar Ákos

Az iskola fogorvosa: Dr. Hamar Lóránt